/ Община Видин
Хиляда деца от Видинско ще бъдат прегледани за ортостатични и мускулно-скелетни смущения. Прегледите ще стават от лекари, които са специалисти в тази област в рамките на проекта „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения при деца в училищна възраст в Сърбия и България“.

По него в двата дунавски града Видин и Княжевац ще започнат работа два диагностични центрове за консултиране и рехабилитация на деца с такива здравословни проблеми – това разказа на нарочна пресконференция за проекта заместник-кметът на Видин инж. Цветан Асенов.

Той прикани родителите да включат децата си в безплатната кампания по извършване на прегледи и последващо лечение в Диагностичния център, който вече е оборудван в сградата на бившата стоматологична поликлиника.

В Диагностичния център във Видин има последно поколение модерна техника - единствена по рода си не само в града, но и на Балканите.

Диагностичният център във Видин.
Община Видин


След приключването на дейностите по проекта ще се проведе съвместно спортно състезание в град Видин между деца, преминали рехабилитация в България и Сърбия.