/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство, образувано във връзка пътнотранспортно произшествие, при което загинал 19-годишен водач. Сигналът за него е бил получен тази нощ, съобщиха от обвинението.

Към настоящия момент е известно, че лек автомобил „Форд“, управляван от младеж, се движел с несъобразена скорост в посока от село Капитановци към село Неговановци, област Видин.

19-годишен шофьор загина, след като се заби в дърво

Водачът изгубил контрол над управлението, напуснал платното за движение и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара младежът загинал на място. Установено е, че водачът е с отнето Свидетелство за управление на МПС, както и с нарушения по Закона за движението по пътищата. Той е пътувал сам в автомобила нямало пътници. Моторното превозното средство е чужда собственост.

Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Действията по разследването продължават. Преди седмици подобно ПТП било извършено в района на община Брегово, област Видин.

При него младеж, управлявал автомобил м. „БМВ“, чужда собственост, загубил контрол над колата, излязъл от лентата за движение и се блъснал в железобетонен електрически стълб.

Пострадалият водач починал в линейка, при транспортирането му до МБАЛ „Света Петка“ в града. Разследването по досъдебното производство се води под ръководството на Окръжна прокуратура.

Превенцията на престъпността, към която са насочени усилията на прокуратурата, включва всички качествени и количествени мерки, които целят да намалят или да допринесат за намаляване престъпността и на чувството за несигурност у гражданите.

В тази връзка Главният прокурор на Република България поиска промени в Наказателния кодекс, с които да бъдат отнемани автомобили на всички шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и налагане на сурови наказания за извършителите на тежки престъпления по пътя.