/ dariknews.bg, Деян Герговски
Ремонтните дейности започват на 30 май и ще продължат 3 месеца
Пътят Арбанаси- Горна Оряховица ще бъде затворен за ремонт на 30-май, непосредствено ден след празника на градa, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Рехабилитацията на пътния участък, който е около 3 км, вече е съгласувана с Областно пътно управление и с фирмата изпълнител „Пътни строежи – ВТ“.

"Ремонтът на отсечката трябваше да започне още миналата година, но беше преценено, че заради по-добрите атмосферни условия пролетта е по-подходяща за полагане на асфалт", коментира инж. Добрев.

Реконструкцията е вторият етап от обновяването на пътя, свързващ Велико Търново, Арбанаси и Горна Оряховица. Миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 2,8 млн. лв. за рехабилитация на целия третокласен път.

През есента бе ремонтиран участъка Велико Търново – Арбанаси, който бе изцяло преасфалтиран, на места - разширен, оформено бе и отводняване край шосето. Местата, на които съществуваше опасност от свлачищни процеси, бяха укрепени. 

Инж. Добрев отбеляза, че трасето ще бъде в ремонт следващите три месеца. „Ремонтът започва веднага след празника на Горна Оряховица – 29 май. Нека гражданите, които живеят в местността „Ловна хижа“, да подадат заявления в Общината, за да им бъдат издадени пропуск за превозните средства, тъй като участъкът ще бъде затворен за ремонт в продължение на 2 или 3 месеца“, каза още кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев.

Това може да се случи на тел. 0879/ 104-265 - Ренета Петрова или на имейл: pr@g-oryahovica.org.