Засилени проверки на храните за Нова година
Засилени проверки на храните за Нова година / DarikNews.bg, архив

Продължават извънредните проверки на Агенцията по безопасност на храните в празничните дни. Дежурни инспектори приемат сигнали за проблеми с хранителните продукти в хипермаркети, хранителни магазини, обекти за производство на храни заведения и ресторанти. Следи се за качеството на храните и съответствието между техния състав и изписаното като информация върху етикетите.

За празничните дни са сформирани екипи от инспектори към агенцията, които основно проверяват произхода на месото, етикирането, документите за регистрация на магазина, произхода на храните, годността и разрешителните за продажба.

На нарушителите се налагат глоби и се издават предписания. Ако те не бъдат изпълнени в необходимия срок ще бъдат санкционирани, като глобите варират от 500 до 1000 лева, за юридически лица и повторни нарушения санкциите са над 1000 лева.

На 31 декември и 1 януари в Областната дирекция по безопасност на храните във Велико Търново може да подадете сигнал на дежурния служител д-р Д. Симеонова. Тя ще отговаря на тел. 0882469762.