Задържаха Рокито, Ганьо и Чеченеца за кражба, още двама в ареста за наркотици
Задържаха Рокито, Ганьо и Чеченеца за кражба, още двама в ареста за наркотици / Sofia Photo Agency, архив

Трима криминално проявени мъже са задържани от полицията в Горна Оряховица за кражба от къща в село Драганово. Двама от арестуваните са на 21 години, известни с прякорите "Рокито" и "Ганьо". С тях е задържан и 20-годишен украинец, познак като "Чеченеца".  

Вчера следобяд тримата влезли в къщата, като си отключили с оригиналния ключ, скрит в тухла на стената. От дома на своя съселянин крадците отмъкнали мобилен телефон „Айфон", цифров фотоапарат и нерегистриран от собственика Й. И. на 21 години газов пистолет.

Тримата криминално проявени извършители са в изпитателния срок за извършени престъпления от същия вид, съобщават от полицията.

Оказало се, че тримата авери влезли в къщата на младежа, за да откраднат незаконно притежавани от него наркотични вещества. След като свили неопределено количество канабис, крадците споннтано решили да задигнат и другите вещи. При последвало претърсване от дома на Чеченеца е иззет канабис с тегло 20 гр.

Тримата извъшители са привлечени в качеството на обвиняеми за кражба и за притежаване на наркотични вещества. Те са признали за извършените деяния. Взета им е мярка задържане за срок до 72 часа. Откраднатите вещи са установени.

В резулатат на показанията на тримата апаши бил проверен и домът на Й. И. в Драганово. Там горнооряховските полицаи намерили 72 грама листна маса марихуана и три стръка канабис с височина по половин метър. Собственикът е задържан в полицейското управление. От жилище, обитавано от негов близък - криминално проявения И. В. на 21 години от същото село, са иззети 5 грама канабис, разпределени в найлонови пликчета по половин грам. Той също е задържан в РУП Горна Оряховица. Срещу двамата са започнати бързи производства за незаконно държане на наркотични вещества.