/ Община Горна Оряховица
Започнаха ремонтни дейности по възстановяване на тротоара от кафе „Империал“ до НЧ „Напредък - 1869“ в Горна Оряховица. Тази пешеходна зона не попадна в проекта за реконструиране на пл. „Георги Измирлиев“. За възстановяването й, както и на още няколко подхода към градския площад бяха отпуснати пари с постановление на министерския съвет в края на миналата година.

Започнаха поетапни ремонти пътната настилка в Горна Оряховица

Ремонтните дейности включват подмяна на старата настилката по тротоара от „Империал” до НЧ „Напредък - 1869“, като ще използват същите материали и елементи като на самия площад. Освен това ще се извърши и озеленяване. Ще бъдат премахнати две от старите брези и ще се засадят 11 нови дървета - ликвидамбър. С нови цветни видове ще се оформи и зелената площ пред читалището.

В Горна Оряховица се приемат документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Част от проекта са още изграждане на подходите към двата паркинга около центъра - този зад Панорамата и зад Киното. Предстои ремонт и на пешеходните зони и стъпалата около „Алианц банк” и магазина на „Захарни заводи”. Идеята е цялото площадно пространство да добие завършен вид, като се подобрят условията за преминаване на пешеходците.

Очаква се ремонтът да приключи до Великден.