Велико Търново е най-добър град за живеене, според резултатите от временното класиране
Велико Търново е най-добър град за живеене, според резултатите от временното класиране / netinfo

Велико Търново продължава да е на първо място във временната класация за най-добър град за живеене. Мащабното проучване се организира за втора поредна година от Дарик радио, вестник „24 часа” и информационният сайт DarikNews.bg. В изследването са включени 40 български града, които се оценяват по 45 критерия.

Вече са оповестени резултатите от 11 критерия, които нареждат Велико Търново на първа позиция със събрани общо 75 точки.
Максимален брой точки – 10, старата столица събира по показателя – „Хармонична архитектура”, а най-слаб е резултатът ни в критерий „Алеи за велосипедисти, където имаме само 2 т. 4 точки събираме по брой пейки на обществени места.

Силно е представянето на В.Търново в критерий „Работно време на магазините”, където бележим 9 т.
По 8 точки събираме и за „Удобна администрация” и „Възможностите за спорт в града”.

След старата столица на втора позиция във временната класация се нарежда Благоевград със 68 точки, а два града си поделят третото място, тъй като до момента имат равен брой точки 66 – това са Сливен и Кюстендил. В дъното на таблицата засега са Стара Загора, Дупница и Казанлък.

Финалните резултатите от проучването ще бъдат обявени в края на октомври. За най-добър град за живеене може да гласувате на сайта DarikNews.bg, където е публикувана временната класация.