Уволниха директорката на ПМГ В. Друмев
Уволниха директорката на ПМГ В. Друмев / DarikNews.bg

До края на седмицата ще стане ясен новият директор на Природо-математическата гимназия “В. Друмев” във В. Търново. Чрез нотариална покана началникът на Регионалния инспекторат на образованието инж. Розалия Личева е изпратила на Славка Симеонска заповед за прекратяване на трудовите й правоотношения.

След наказанието предупреждение за уволнение, което й наложих преди няколко месеца, това е следващата стъпка, коментира инж. Личева. По думите й мотивите за уволнението са събрани на три страници.

Досегашната директорка има право да обжалва наказанието, но въпреки всичко гимназията ще бъде поверена в ръцете на друг ръководител. Славка Симеонска е в непрекъснат болничен от септември миналата година. А година преди това се изостриха отношенията между нея и по-голяма част от учителския колектив. Педагозите обвиниха директорката в тоталитарно управление и незачитане на техните права. Напрежението ескалира и в началото на учебната година, когато учителката по философия Антоанета Чобанска обяви гладна стачка. Прекрати я едва, когато на мястото на Симеонска беше назначен временен директор в лицето на Ангел Гушев, който от години е помощник-директор в гимназията.

Начело на ПМГ най-вероятно ще застане Милка Илиева, която е бивш учител в елитното училище и беше негов директор за около пет години преди време. Сега Илиева е управител на Център за настаняване от семеен тим - SOS Младежки дом в старата столица.