/ IStock
Учители от българските неделни училища зад граница ще дискутират във Велико Търново, съобщиха от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".

Висшето училище е организатор и домакин на третата международна Еразъм+ седмица "Български училища зад граница". Очаква се в дните между 27 и 30 юли в срещата да участват 45 учители по български език, работещи в Испания, Гърция, Кипър, Италия, Франция, Австрия, Чехия, Румъния, Албания и Великобритания.

В програмата е включено и обучение към Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към Великотърновския университет. В срещата ще участва Наталия Михалевска, директор на дирекция "Образование на българите зад граница и училищна мрежа" към МОН.

Нов комплект учебници "Български език за чужденци" на авторските колективи от Великотърновския университет за нива A, B и C, също ще бъде представен пред участниците.

Великотърновският университет има 15 двустранни договора с български училища зад граница. В рамките на дискусиите ще бъде коментирана подготовка и организирането на качествени стажове на студенти от университета в българските училища зад граница, както и за споделяне на добри практики между самите училища.

Срещата ще започне в 13:00 часа в пети корпус на университета.
БТА