Северозападната В група може да остане без някои от отборите си, смята зоналният шеф на БФС
Северозападната В група може да остане без някои от отборите си, смята зоналният шеф на БФС / DarikNews.bg, архив
Северозападната "В" група може да остане без някои от отборите си, смята зоналният шеф на БФС
49542
Северозападната "В" група може да остане без някои от отборите си, смята зоналният шеф на БФС
  • Северозападната "В" група може да остане без някои от отборите си, смята зоналният шеф на БФС

Четири отбора от състава на Северозападната „В" група са под въпрос за пролетния дял от шампионата, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Георги Велинов. Според него няма да бъде изненада ако някой из между „Балкан" /Белоградчик/, „Торпедо" /Борован/, „Ботев" /Кливодол/ и „Локомотив" /Дряново/ не започне подготовка и се откаже от участие.

Най- сериозни са финансовите проблеми в Белоградчик и Криводол, но и в другите два центъра ситуацията е тежка. Лидерът в класирането „Локомотив" /Мездра/ пък е застрашен от отнемане на шест точки или изваждане от състава на групата, заради задължения от периода в професионалния футбол.

„Железничарите" търпят санцкии директно от ФИФА, където има заведени дела от футболисти срещу тях. Третият от есента „Ботев" /Козлодуй/ също има финансови трудности, освобождава футболистите с по- високи възнаграждения и залага на местни кадри. Така като фаворит се очертава вторият в подреждането „Спартак" /Плевен/, който е осигурен със средства, но пък там спортната база има нужда от ремонт, за да приеме мачове от професионалния футбол.

Според Георги Велинов двата клуба от великотърновска област „Локомотив" /Г. Оряховица/ и „Академик" /Свищов/ на този етап са стабилни  финансово, благодарение на подкрепата на местните общини. По думите му между 70 и 80 000 лева излиза средната годишна издръжка в Трета дивизия и в това отношение изключително важна е ролята на местната власт. „Локото" и „Академик" се представят стабилно, няма проблеми с феновете им.

Председателят на Зоналния съвет на БФС обяви още, че програмата за пролетния дял от първенствата е почти готова, ясни са датите на подновяване и приключване.

Северозападната „В" група ще стартира на 4 март и ще завърши на 3 юни. Междинен кръг ще има само 10 май, всички останали са в неделните дни.

Юношите старша възраст Зона „В. Търново" подновяват мачовете на 15 март, а на 11 май трябва да приключат шампионата. От 18 март до 27 май ще има кръгове от първенството на Областната група. 17 март- 26 май пък е рамката за „Б" регионална група.

През периода 24 март-19 май ще изиграят оставащите девет кръга отборите при юношите младша възраст и децата на ниво Зона „В. Търново". Областната детска група стартира на 1 април, а юношите старша възраст „Б" група с четири дни по-късно. Подготвителните групи подновяват шампионата си на областно ниво на 14 април.

Повече за футбола в Северозападна България чуйте от Георги Велинов в прикачения файл.