С празнично шествие Горна Оряховица чества Деня на българската просвета и култура
С празнично шествие Горна Оряховица чества Деня на българската просвета и култура / Община Горна Оряховица
Променя се движението в централната градска част заради празничните прояви

С празнично шествие в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието на 24 май ще се включат деца от детските заведения, ученици, учители, просветни и културни дейци от общината. За първи път тази година в празничното шествие ще има специален блок на спортисти, в който ще дефилират медалисти от спортните клубове, завоювали отличия на международни и национални първенство. Празникът ще започне от 10.00 ч.

Във връзка с провеждане на празничното шествие от 09.30 ч. до приключването му ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Цар Освободител” в участъка й от ул. „19 февруари” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І” (Пощата). Движението ще бъде ограничено и по следните маршрути: ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” (НЧ „Напредък - 1869”), по ул. „Иван Вазов” от кръстовището й с ул. „Янко Боянов” до пл. „Георги Измирлиев”.

Заради празничното дефиле отново се налага временна организация на движението в централната градска част. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 17.00 ч. по ул. „Цар Освободител” в участъка от ул. „19 февруари“ до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І“ (Пощата); по ул. „Георги Измирлиев“ – от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев“ до кръстовището с ул. „Цар Освободител“; по ул. „Иван Вазов“ в участъка от кръстовището й с ул. „Янко Боянов“ до пл. „Георги Измирлиев“

Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

От 20.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ започва празничния концерт на Деси Добрева. Заедно с нея на сцената ще излязат и танцьори от ФА „Сидер войвода“.