/ БГНЕС
Осъдени за трафик на мигранти ще заплатят пазарната стойност на трите автомобила, с които са извършили престъплението, съобщиха от Районната прокуратура във Велико Търново.

Осъдени са четирима румънци, които незаконно са превозвали мигранти през страната. Всеки един от тях е осъден на наказание от по една година и девет месеца затвор, чието изпълнение е отложено за срок от четири години, както и глоба в размер на по 4000 лева за всеки. На всеки от четиримата е наложена и глоба в размер на по 15 750 лв. (общо за четиримата 63 000 лв.), представляваща пазарната стойност на използваните за извършване на престъплението три автомобила, които не са тяхна собственост.

Задържаха 28-годишен, превозвал незаконно мигранти от Афганистан в София

Мъжете са осъдени за това, че на 24 август на територията на община Велико Търново, в съучастие, противозаконно подпомогнали 16 чужденци, от които трима непълнолетни, граждани на Сирия, да пребивават в страната.

Техните действия са съпроводени и с неподчинение спрямо органите на властта. Делото е приключило с одобрени от Районен съд – Велико Търново споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди.
Марина Петрова, БТА