/ netinfo

Сдружение „Сребърна Янтра-2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „СРЕБЪРНА ЯНТРА“, в партньорство с Община Велико Търново и Euro Folk TV, подготви своя 8-ми по ред ФИЛМ, в който изцяло и подробно е представено 16-то издание на музикалната проява, състояла се от 28 до 30 септември 2018 г. във Велико Търново.

Винченцо Воларо спечели Гран при „Сребърна Янтра“ 2018

100-минутният видеоразказ ни среща с носителя на Гран при – ФРАНЧЕСКО ВОЛЛАРО, 24 год. (Италия), който само ден преди „Сребърна Янтра“, участва във финала на „Х ФАКТОР – Румъния” и вече има спечелена квота за „Ареа САНРЕМО“ 2019; с международното жури, ръководено от поп-рок дивата СИЛВИЯ КАЦАРОВА; с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата състезателна категория “FAMILY GROUP”; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от Италия, Русия, Кипър, Молдова, Румъния, Унгария, Швейцария и България.

Лауреати на „Сребърна Янтра“ покориха остров Сардиния с таланта и песните си

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на Велико Търново и срещата с проф. Г. Камарашев; срещата с вокалния педагог СИЛВИЯ МАКАМЯН от Кипър и нейната ученичка ХРИСТИЯНА ЛОИЗУ – победител в „Х Фактор” - България; представянето на CD с 4 нови песни на ДЕС „РУМИНА” от книжката „ИМАМ СИ МЪНИЧКА ТАЙНА” на поетесата АЛБЕНА СТЕФАНОВА - СЛЪНЧЕВА и композитора КРИСТИЯН ЯЧЕВ; срещата със сестрите ДАНИ и ЮЛИЯ от популярния дует „МАНИЯ”; модното ревю на МК „СКАРЛЕТ”, представено от „пеещи манекенки” на фона на песента „Янтра“ - муз. емблема на конкурса; моменти от „welcome party” в клуб „Роял”, официалното откриване и гала концерта; от Вечерта на приятелството “VIVA LA MUSICA”; шоуто „Звук и светлина“; разходките до Царевец и Арбанаси.

И този път във филма са използвани кадри, заснети с дрон от церемонията по официалното откриване пред театъра с участието на млади таланти, военен оркестър, „пеещи манекени” и фолклорен ансамбъл, както и красиви кадри от Велико Търново и Царевец.

По време на представянето, за 8-ми пореден път, ПЪРВОТО КОПИЕ на ФИЛМА ще бъде ДАРЕНО на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата. Представянето на творческия екип и прожекцията на филма започва в 17.30 ч. в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков“ – центр.сграда – ул. „Ив. Ботева“ 2, В. Търново.

Творчески екип

Сценарий и режисура: Мариана Нуцова
Оператори: Александър Филипов,Теодор Енчев, Ваня Цветкова, Александър Николов
Монтаж: Ивелин Станев и Мариана Нуцова
Диктори: Таня Георгиева, Милен Иванов
Превод: Йоанна Стоилова, Ивангелина Ангелова, Станислава Николова
Художник: Цветомила Митева
Фотографи: Мирослав Чичиков, Христо Тенджерков, Николай Христов
Организатори продукция: Татяна Николова, Гергана Кирова
Връзки с обществеността: Таня Георгиева
Директор продукция: Калоян Николов