полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
След получен сигнал днес за проявена агресия от водач на автомобил на ул. "Магистрална" във Велико Търново, в полицейското управление са предприети необходимите действия.

Водачът е установен и му е връчена призовка. Утре ще се яви в РУ - Велико Търново, за да даде показания.

Установен е и авторът, заснел видеоклип със случката, публикуван в интернет. Утре той също ще даде показания в полицейското управление.

Полицейските служители работят по установяване на потърпевшия и очевидци. По случая е образувана преписка.

От ОДМВР - Велико Търново апелират към гражданите, когато станат свидетели на извършвани нередности незабавно да сигнализират на тел. 112.

Припомняме, че клип с поредната агресия на пътя на светофар във Велико Търново взриви социалните мрежи. На него се вижда как нагъл шофьор налага възрастен британец с мотор, осмелил се да му направи забележка. Случката се разиграла около обяд.



"Не успях да снимам целия бой, защото бях сама и ме беше страх... Но въпросният човек изложи всички движещи се по ул. "Магистрална" на опасност, движейки се с превишена скорост... Накрая човекът, който се осмели да му направи забележка, беше пребит от него", пише авторката на видеото Мария Йотова.

"Този с джипа караше ужасно по "Магистрална", засече мен, една учебна кола и още много. Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора (той се оказа англичанин), на светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика... и тогава вече другия слезе от джипа и започна да го удря, най- гадното беше когато го свали на земята и го риташе", обяснява младата жена. Тя споделя, че всички мъже от колите и служителите от близката бензиностанция са останали безучастни към грозната сцена.