Регистратурите и гишетата в КАТ-Велико Търново работят нормално
Мащабна среднощна акция и арести в КАТ-Велико Търново, съобщава NOVA. Задържан е висш служител в отдел "Регистрации". Поводът e злоупотреба със служебно положение и двойна регистрация на камиони.

Акция и арести в „Пътна полиция”- Велико Търново (ВИДЕО)

Акцията е инициирана от Областна дирекция на МВР-Велико Търново, по техен сигнал, заедно с дирекция "Вътрешна сигурност". Служителят е задържан за 24 часа, но не се изключват още арести, според директорът на „Вътрешна сигурност” към КАТ Стефчо Банков.

„Има един полицейски служител на ръководен пост в КАТ, който е задържан със заповед за 24 часа. Предстоят множество оперативно-издирвателни мероприятия. Очакват се и други лица, които са съпричастни към схемата, включително и полицейски служители, да бъдат задържани.

За регистрация на камиони, които можем да наречем фантоми. Това е основната схема. Фирма в България осъществява регистрацията”, каза още Банков. Фирмата се намира във великотърновското село Поликраище. Опитахме се да се свържем със собственика по телефона и на място, но той отказа да говори пред камерата ни.

Регистратурите и гишетата в КАТ-Велико Търново работят нормално.
nova.bg