Задържан е висш служител в отдел "Регистрации"
Aкция и арести в „Пътна полиция”-Велико Търново. По информация на NOVA е задържан висш служител в отдел "Регистрации".

Мащабна операция на ГДБОП срещу лихвари в Павликени

Полицейската операция приключи преди броени минути. Арестуван е инспектор Пламен Демирев, дългогодишен служител на „Пътна полиция”. За акцията потвърди и директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР Стефан Банков .

Арестите са станали в края на работния ден в „Пътна полиция” във Велико Търново. По сигнал на Вътрешна сигурност е направена проверка на регистрации на тирове и е установено клониране, т. е. двойна регистрация на едно возило.

По неофициална информация, камионите са били закупени в Белгия, а собственикът им ги е регистрирал всичките, като е докарал само някои от тях.

След акцията в Павликени: Трима земеделци са в ареста за лихварство (СНИМКИ)

Акцията тепърва продължава и е изключителна по своите мащаби. Тя се развива и на територията на Европейския съюз, тъй като автомобилите се издирват в трети страни. Очакват се още арести, разследването е на първоначално ниво.

Все още се изясняват подробности около тази схема. Наскоро за началник на "Пътна полиция" бе назначен Радостин Върбанов, който по телефона потвърди, че се извършват проверки, но не знае да има задържани негови служители.
nova.bg