Областна администрация обяви конкурс за електронна коледна картичка
Областна администрация обяви конкурс за електронна коледна картичка / www.sxc.hu

Конкурс за електронна коледна картичка обяви Областна администрация- Велико Търново. С инициатива, насочена към учениците от региона, институцията се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците и в кампанията на Областна администрация - Софийска област „Намаляване на отпадъците, генерирани при административна дейност.

Конкурсът има за цел да развие въображението и таланта на децата, като ги поощри да използват електронни формати за поздрав по повод различни празници. Няма ограничения за сюжетите на електронните картички. Те ще се приемат на електронен адрес: governor@vt.e-gov.bg в срок до 15 декември. Най-оригиналните предложения ще бъдат наградени, а получените картички ще бъдат разпратени от името на областния управител до различни институции и организации с пожелания за Коледа.

По повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците, от Областна администрация ще бъдат дарени и три компютъра на социални заведения от региона. Освен това ще се проведе и акция за предаване на технологични отпадъци, в която служителите на институцията ще се включат с домашни и употребявани в бита такива отпадъци. Те ще бъдат предадени на сертифицирана фирма.

Във връзка кампанията от администрацията припомнят, че при тях от години са въведени дейности, свързани с определени екологични норми. С оглед пестенето на хартия, експертите използват двустранен печат. От 2004 година в администрацията е въведена система на вътрешен електронен документооборот. В ежедневната работа е налице стремеж към ограничаване на използването на факс-устройства, като кореспонденцията се извършва предимно по електронен път и получените по електронната поща документи се разпространяват в електронен вид. Практика е предаването на употребявани батерии и в сградата на администрацията поетапно се въвежда енергоспестяващо осветление.