Локомотив- Горна Оряховица ще вземе участие в новата А група
Локомотив- Горна Оряховица ще вземе участие в новата А група / снимка: DarikNews.bg, архив

Горнооряховският „Локомотив” е част от Първа професионална лига („А” група). Това  стана ясно след срещата на БФС с професионалните футболни клубове днес.

Официално новият формат на "А" група ще бъде с 14 отбора.  След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица.

Първите два от всяка група определят след 1/2-финали и финал отбора, който играе в един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира.

 

Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите и тези, които ще отидат на бараж. Новият формат ще има един изпадащ и два баража срещу втория и третия от "Б" група.

Участниците в новата "Първа професионална лига" са :Локомотив (Горна Оряховица), Левски, Лудогорец, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое, Славия, Черно море, Монтана, Пирин, Дунав (Русе), Верея, Нефтохимик и ПФК ЦСКА-1948 АД.

Вече бившата "Б" група ще се казва Втора лига, като в нея ще участват 16 отбора.

В Горна Оряховица пристига техника и започва рехабилитация на стадиона. Когато бъдат отпуснати пари за проекта за цялостна реконструкция, ще се направи първо осветлението, за да могат поне част от домакинските мачове да бъдат изиграни пред горнооряховска публика.