/ снимка: Sofia Photo Agency, архив
„Използвам високата трибуна на Вашата медия, за да поканя всички граждани, жители и гости на Горна Оряховица на концерт. Събираме се, много популярни личности за каузата пътна безопасност.

Заедно да помогнем на онези семейства, чиито близки са пострадали или жертви на пътно транспортни произшествия. За мен, е много важно да съхраним младото поколение. Да вменим отговорността на пътя и засилим пътната култура, точно в онези водачи на МПС, които те първа застават зад волана. Очаквам Ви в НЧ „Напредък” от 18:30 часа на 14.03.2019 година", призова певецът Георги Христов.
 
Благотворителният концерт на Сдружение „Горна Оряховица, събуди се”, е инициатива която дава старт на кампанията за пътна безопасност #УбийСкоросттаСпасиЖивот. Обединява голям брой популярни личности и изпълнители.

На първата по рода си сцена в НЧ „Напредък”, ще се изявят Георги Христов, Руслан Мънов, Преслава, Ники Станоев, Брас бенда на Гъмзата - „Виво Монтана”, Ансамбъл „Чинари”, Местните танцови школи на Балет „Калина” и Балет „Грация”, както и малките таланти Преслава Георгиева и Ерик Михайлов.  

Билетите са в продажба вече две седмици, а интереса е голям, което гарантира пълна зала и много положителни емоции. Специално за събитието идва и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, както и председателят на ПК по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Поканен е и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Полигон за обучение на кандидат професионални водачи и практически терен за обучение по пътна безопасност на ученици и младежи, които желаят да придобият СУМПС.