/ netinfo
360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват за работа или обучение, развиват бизнеса си или просто се забавляват. Наш дълг е да работим за подобряването на средата за бизнесите и за защитата на потребителите. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на конференция за "Постиженията и предизвикателствата пред единния цифров пазар", организирана от технологичния гигант eBay.
 
Майдел: Европейските избори през май ще определят бъдещето на Европа за десетилетия

"В работата си винаги защитавам, че хората са ключовия фактор за успеха на дигиталната революция. 44% нямат необходимите умения за работа в дигитална среда, затова усилията ни трябва да се съсредоточат в подготовката на гражданите.
 
В Комисията за защита на потребителите обсъждаме новата програма за "Цифрова Европа", където налагаме специален фокус върху обученията, както на вече наетия персонал, така и на новите попълнения", допълни Майдел по време на форума.
 
Ева Майдел: Настояваме ЕК да въведе единно зарядно за мобилните устройства

Освен българския евродепутат специални гости на събитието бяха вицепрезидентът на eBay Кати Фостър и Юрген Грен, член на кабинета на зам.-председателя на Европейската комисия (ЕК) Андрюс Ансип.
 
"Българският талант не остава незабелязан от глобалните компании. Радвам се, че Велин Койчев от Data Protection Ltd. доказва модерното и предприемчиво лице на България", подчерта евродепутатът.