Декласираха Бенчев и Царски, промениха класирането в серия Макси
Декласираха Бенчев и Царски, промениха класирането в серия Макси / Дарик нюз

Илия Царски и Калин Бенчев са дисквалифицирани по решение на спортните комисари, съобщи организаторът на “Писта В. Търново Енеос” Димитър Стефанов. Двамата катастрофираха още на първия завой в първата обиколка на серия “Макси”. Тогава Бенчев, който в крайна сметка се класира втори, удари отзад колата на Царски и последният не успя да продължи състезанието. Според наредбата обаче и двамата е трябвало да направят всичко възможно, за да избегнат катастрофата, и решението на комисарите е да бъдат декласирани. Така Калин Бенчев е трябвало да върне купата и наградите си.

При макситата победител остава Пламен Камбуров с „Мицубиши Лансер Ево 9”, втори излиза Искрен Веселинов с ВАЗ 2105, трети Велимир Андонов с БМВ 325, четвърти Румен Дунев, чието „Мицубиши Лансер Ево 9” имаше технически проблеми.

Състезанието при най- мощните коли на практика продължи една обиколка, тъй като след катастрофата последва рестарт, при който колата на Красимир Боев изпуши и омасли около километър от трасето. Това доведе до ново прекъсване и в крайна сметка прекратяване на състезанието, което бе гледано от над 20 000 зрители.