Центърът за обществена подкрепа ще работи с деца и семейства в риск в Килифарево
Центърът за обществена подкрепа ще работи с деца и семейства в риск в Килифарево / DarikNews.bg, архив

Великотърновският Център за обществена подкрепа (ЦОП) стартира мобилна работа с деца и семейства в риск на територията на град Килифарево. Това стана ясно по време на работна среща между представители на центъра и директори на държавни институции и учреждения в Килифарево, инициирана от ЦОП и кмета на града Димитър Събев.

Беше представена дейността и направленията по предоставяне на услуги от Центъра за обществена подкрепа, бяха обсъдени настоящите проблеми на общността, възможностите за предприемането на мерки и осъществяването на практики при справяне с рискови прояви на деца и младежи, идентифицирането на бременни в риск и превенция на изоставянето, превенция на отпадането от училище, подкрепа на родителите за справяне с проблеми при отглеждането и възпитанието на децата им.

Участниците обсъдиха идеи за осигуряване на алтернативни занимания за децата и младежите с цел ангажиране на вниманието и оползотворяване на свободното им време с конструктивна дейност. Освен това Центърът за обществена подкрепа започва интензивна работа на терен, като вече са идентифицирани и целеви групи в града - деца с проблемно поведение и техните семейства. По проблемите специалистите ще използват максимално ресурсите и силните страни на потребителите и общността. Услугите ще бъдат предоставяни както индивидуално за всеки потребител, така и групово.