/ ThinkStock/Getty Images
Проучване за потребностите на бизнеса от работна сила в 28-те области в България стартира Агенцията по заетостта, съвместно с Комисиите по заетост към Областните управители.

Целта е работодателите да отразят в анкетен формуляр мнение и информация за търсените от тях професии, специалисти, работници и техните характеристики. Крайният срок за участие е 28 февруари.

Проучването има за цел да установи потребностите от работна сила, което се осъществява чрез ръководената от областния управител Комисия по заетост към областния съвет за развитие на основание чл.10, ал.2 от Закона за насърчаване на заетостта и ще се извършва два пъти в годината. Активното участие на работодатели от частния и публичния сектор в проучването е от изключително важно значение.

Анкетата се попълва он-лайн, намира се на официалната интернет страница на Областна администрация. Документите са на разположение в раздел „Актуална информация“.

Данните от проучването ще се обобщават от експертен екип на областно ниво от представители на държавната и местна власт, национално представените организации на работодателите и синдикатите, браншови, отраслови и други организации.

Резултатите от анкетата ще помогнат за определяне приоритетите на областната политика по насърчаване на заетостта, средното и висше професионално образование и обучение, в съответствие с областната стратегия и общинските планове за развитие в областта.

Линк към анкетата:
http://www.vt.government.bg/index.php?page=7&subpage=5