680 000 лв. загуби отчитат общинските дружества във Велико Търново
680 000 лв. загуби отчитат общинските дружества във Велико Търново / DarikNews.bg, архив

Загуба в размер на близо 680 хиляди лева отчитат общинските търговски дружества във Велико Търново за първите шест месеца на годината. Това стана ясно по време на редовното заседание на местния парламент. Тази сума е значително по – малка от същия период на 2013 г., когато са отчетени загуби за 731 хиляди лева.

Шест от деветте търговски дружества са реализирали печалба на обща стойност 145 хиляди лева. С най – добри финансови резултати е белодробната болница "Д-р Трейман", която е отчела 44 хиляди лева печалба.  Следват Центърът за психично здраве и Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов".

Три дружества изпратиха първите шест месеца на годината със загуба от 824 хиляди лева. Това са Комплексният онкологичен център (- 771 хил.), "Инвестрой 92" (- 48 хил.) и Организация на движението, паркинги и гаражи (- 5 хил.).

Със 146 хиляди лева са се увеличили разходите на дружествата, отчете общинската администрация.Намаляват задълженията към персонала и осигурителните предприятия. За сметка на това са увеличени данъчните задължения и  дълговете към доставчици.