360 великотърновци тренират безплатно по проект на Министерството на спорта
360 великотърновци тренират безплатно по проект на Министерството на спорта / DarikNews.bg

360 великотърновци са се включили до момента в инициативите на Министерството на физическото възпитание и спорта по проекта „Никога не е късно за ново начало". В дните на отворени врати в спортни обекти се водят безплатни занимания по тенис на маса, футбол и фитнес.

До края на месец февруари в ДКС „Васил Левски" всеки понеделник от 13 до 15 часа може да се играе бадминтон и волейбол. В сряда от 11 до 13 часа е времето отредено за тенис на маса и футбол, в петък в същия часови пояс са заниманията по бадминтон и футбол.

В комплекс „Спортно Търново" са отворени вратите за футбол и фитнес във вторник и четвъртък от 18 до 19 ч. и в събота от 11 до 12 часа.

Стремежът на Министерството е да се приобщят към спортни занимания хората на възраст между 18 и 65 години. Участниците в кампанията „Никога не е късно за ново начало" получават съвети как да спортуват и поддържат формата си без особени усилия от треньори с доказани качества. Във В. Търново цели семейства са започнали организирано да посещават залата за фитнес.