32 отбора ще участват в зимния турнир по футбол във В. Търново
32 отбора ще участват в зимния турнир по футбол във В. Търново / Дарик нюз, архив

32 отбора са се записали за участие в Общинския зимен турнир по футбол във В. Търново, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Страцимир Тинчев. Квотите, които бяха намалени за тазгодишното издание са били запълнени още преди празниците.

Утре от 11 часа в сградата на Зоналния съвет ще бъде изтеглен жребият за груповата фаза. Тимовете ще бъдат разпределени в осем групи от по четири и ще играят всеки срещу всеки. Заелите първо и второ място във всяка група се класират за финалната фаза. Срещите започват та 14 януари в ДКС „В. Левски", финалите са на 8 февруари. За финалната фаза на 30 този месец ще се тегли нов жребии, като победителите в групите ще бъдат в едната урна, вторите отбори в другата.

Регламентът предвижда срещите да протичат в две полувремена от по двайсет минути, като на терена са пет полеви играчи и един вратар. В случай, че отбор остане с по- малко от четири състезатели срещата се прекратява. Футболист, който получи жълт картон търпи двеминутно наказание. При повторно отстраняване провинилият се няма право да продължи участие в мача, но отборът му може да пусне на негово място друг играч, след като изтекат две минути.

При директен червен картон изгоненият не може да седне на пейката на резервите, нито на негово място да бъде пуснат друг състезател. Забранени са шпагатите. Този, който атакува противник с такъв прийом получава жълт картон, а играта се подновява с пряк свободен или наказателен удар, в зависимост от мястото на нарушението.

Както и в предишните години участниците са се постарали да измислят екзотични имена на някои от отборите. За купата се хвърлят „Комита", „Паника", Лудата банда", „Свинските крачета", „Ветеран турист", „Росониерите", „Адзурите", както и много фирмени тимове.