/ Община Варна
Ще бъдат ангажирани за период от един до два месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси
Община Варна започва кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции в следните сфери: екология; изкуство; култура; опазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; социални дейности и други, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Регистрираните доброволци ще бъдат ангажирани за период от един до два месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси, от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично. Те ще получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд.  Организация-домакин може да бъде всяка регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, която заяви писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволци и опише подробно дейностите в нейната структура.

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици по 4 часа на ден през летните месеци да трупат професионален опит в избрана от тях институции, без да получават средства за дневни разходи. 

Крайният срок за подаване на заявления е 30 май. Формуляри на доброволци се приемат на адрес: гр. Варна 9002,  бул. “Цар Освободител” № 27,  база “Младежки дом”, ет.2 стая 14 или на e-mail: varnanamladite@gmail.com. Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд, се подават в деловодството на Община Варна в същия срок. 

На 12 юни (вторник) от 17.30 часа в  концертната зала в Младежкия дом ще се проведе среща между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне по дейности.