/ Дарик Варна, архив
Варна има много големи шансове да стане Европейски град на спорта през 2019 г.  Все още обаче не е ясно с кои градове се конкурираме за престижната титла, стана ясно при представяне на логото на варненската кандидатура. 

Започва конкурс за лого на титлата "Варна - Европейски град на спорта 2019 г."

През юни в града ни ще пристигне делегация от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта, която ще се срещне с общинската администрация, ще разгледа градската спортна инфраструктура и ще се запознае със спортната програма. През юни пък ще стане ясно с кои градове ще се конкурираме за титлата Европейски град на спорта 2019. Крайното решение ще бъде взето през ноември в Брюксел, обясни Кристиян Димитров, шеф на общинската дирекция „Спорт”. Той разкри,че много ще се разчита за лобиране на Анатоли Илиев - българския представител в комисията, която ще направи избора.

„В България няма друг град, който да има 170 мероприятия в спортния календар. В момента е Европейска спортна столица и има 80 мероприятия”, изтъкна Димитров.  Според него титлата ще бъда добра туристическа реклама на града ни.

Варна отново е поканена за домакин на регатата Тол шипс

Шефът на спортната дирекция припомни, че през 2019 г. Варна за четвърти път ще бъда пристанище домакин на престижната регата Tall ships.

Конкурсът за лого „Варна – Европейски град на спорта 2019“, беше спечелен от Ивелина Пенчева, студент трети курс в Техническия университет. Нейната разработка представлява гимнастичка с лента, която изписва буквата „V” като символ на Варна. Първото място в конкурса донесе на Пенчева награда от 500 лева. 

Дарик Варна

В конкурса се включиха 30 участници  на различна възраст. Отличени бяха и разработките на Силвена Салтирова, Михаела Коева и Георги Спасов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК