/ live.varna.bg

Кметът на Варна Иван Портних участва в среща, инициирана от министъра на туризма Николина Ангелкова, с представителите на „Златни пясъци“ АД, „Съюз на хотелиерите – Златни пясъци“ и „Съюз на собствениците за развитие на курорта Златни пясъци“.

По време на разговорите бяха дискутирани теми за въвеждането на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/, промените в Закона за туризма и измененията в Наредбата за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения. 

"Въвеждането на Единната система за туристическа информация е изключително важно за развитието на устойчив туризъм и за качеството на продукта. Апелирам към собствениците и мениджърите на обектите, които не са се включили в системата, да не чакат отново последния момент - 30 септември, а да се включат преди това", отбеляза министър Ангелкова. 

Кметът Иван Портних посочи реализираните много проекти във Варна през последните години, които допринасят и за подобряване на инфраструктурата и туристическите услуги в града.

Тема на дискусиите бяха и промените в Закона за туризма, които Министерски съвет скоро прие.