/ netinfo
Ансамбъл "Българе" ще представи благотворително във Варна новия си мащабен спектакъл "Осмото чудо". Това ще се случи на 17 май в Двореца на културата и спорта. 

Приходите от представлението  ще бъдат дарени за довършване на новостроящия се във Варна православен храм "Св. Прокопий Варненски". 

Специално участие в спектакъла ще има холивудската знаменитост Бен Крос, който ще изиграе ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес".

"Осмото чудо" по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор.

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

Представлението ще се осъществи под патронажа на кмета Иван Портних, със съдействието на Община Варна и с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Билетите за "Осмото чудо" във Варна на 17 май са на цени от 10, 12, 15 , 20 и 25 лева и вече са в продажба.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК