затвор
затвор / ThinkStock/Getty Images
При претърсване в апартамента, обитаван от двама братя, са намерени част от отнетите от възрастната жена вещи

Братята Йордан и Величко Т. и съучастникът им Димитър Ст. от днес са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Девненския районен съд е уважил исканията на Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна. Тримата мъже са привлечени към наказателна отговорност за грабеж в съучастие на 95-годишна жена.

Престъплението е извършено на 23 срещу 24 март в Девня. Димитър знаел, че 95-годишната жена живее сама. Тримата влезли в дома ѝ. Жената спяла. Нахвърлили се върху нея, запушили и притискали устата й и искали да им даде пари. След като не намерили пари, отнели телевизор, зимнина и хранителни продукти от хладилника на старицата. Сигнал за извършения грабеж жената подала около обяд на 24 март. В дома ѝ имало паникбутон и тя го натиснала. Разказала за преживяното на дошлия охранител, който подал сигнал за престъплението в полицията.

Трима в ареста, откраднали телевизора и храната на 95-годишна старица

Извършен бил оглед на местопроизшествието. Предприети били издирвателни мероприятия. Благодарение на бързите действия и професионализма на служителите от оперативните служби на ОД на МВР тримата извършители на грабежа на възрастната жена са установени и задържани.  

При претърсване в апартамента, обитаван от двама братя, са намерени част от отнетите от възрастната жена вещи. Димитър, по чиято идея е бил извършен грабежът, доброволно е предал нещата, които са се намирали в него.  

Двамата братя са осъждани, но реабилитирани по право. Димитър е криминално проявен и води живот на клошар.