Жители и гости на вилна зона „Изгрев” между Албена и Балчик алармираха за липса на вода в разгара на туристическия сезон. От два месеца чешмите им са пресъхнали, а част от хотелите и къщите за гости са спрели работа. Постоянните обитатели споделят, че такъв проблем не са имали от 20 години насам, съобщават от NOVA.

В летните месеци пребиваващите във вилната зона се увеличават многократно. Но престоят им е съпътстван от постоянното спиране на водата. Основната причина за нарушеното водоподаване е сушата, твърдят от ВиК-Добрич. Живеещите тук обаче подозират, че водата се отклонява.

От ВиК отрекоха подобна практика, както и че водата се спира. Според тях има завишено потребление и множество аварии, затова водата не достига навсякъде или е с много ниско налягане.

„До момента сме отстранили над 10 аварии. Ние работим по пускане на второ допълнително трасе, за да можем да обезпечим водното захранване, да няма такива проблеми”, обясни Димитър Николов, началник на район „Балчик” във ВиК – Добрич.

Той обеща в най-скоро време проблемът да бъде разрешен. Местните жители пък заплашиха да блокират панорамния път Балчик – Албена, ако до дни не се намери изход от ситуацията.
NOVA