Васил Найденов и новите Айдъли ще открият първото Българче мюзик кафе
Васил Найденов и новите Айдъли ще открият първото Българче мюзик кафе / netinfo

В понеделник, 23 юни, в МОЛ Варна ще отвори врати първото заведение от новата верига “Bulgarche Music Café”. То ще бъде новият дом на българската музика. “Bulgarche Music Café” е единственото заведение у нас, което в основата си е заложило социалната кауза да подпомага развитието на популярната българска музика. Заведението представя под формата на музей музикалната история на страната и активно подпомага нови музикални проекти на български автори.

“Bulgarche Music Café” обединява творчеството и историята на поколения музиканти, създали незабравимите и любими български песни. Тук емблематичните вещи на всички български звезди разказват историята на родната музика от 50-те години до днес – кецовете на Васил Найденов, с които той се представя на „Мелодия на годината 1987”, първите бас и соло китари на Кирил Маричков и Петър Гюзелев от Щурците, скандалната рокля с трикольор на фолк-дивата Камелия и много други сценични костюми, бижута, снимки и знакови предмети на звездите в България.

Проектът носи социалната отговорност да подпомага нови творчески идеи на артистите и да съхрани музикалната идентичност на България. Модерният дизайн на интериора е съчетание от автентични български мотиви и съвременни елементи. Заведението разполага с над 200 места, 24 плазмени екрана за визуализация на музикалните клипове, 6 от които с размер 63 инча. Изградена е и собствена сцена за участия на изпълнители на живо.

Отлично допълнение към българската музика е любимата българска кухня - в заведението ще се предлагат традиционни ястия, приготвени от най-добрите и подбрани български продукти.

“Bulgarche Music Café” приема за свое мото незабравимия рефрен: „Моя страна, моя България!”.

Официалното откриване на заведението е на 23 юни от 20 часа в Mall Varna, етаж 3 с участието на новите звезди от „Music Idol”, Анелия и Миро и любимеца на всички поколения Васил Найденов.