Варненският кмет все още умува за ресорите на заместниците си
Варненският кмет все още умува за ресорите на заместниците си / снимка: Дарик Варна, архив

Все още не е уточнено крайното разпределение на ресорите, които ще имат заместник-кметовете. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних. Той уточни, че в началото на април ще внесе за разглеждане в Общинския съвет предложение за структурна реформа. Дотогава ще стане ясно окончателното разпределение на ресорите на неговите заместници.

„Нека да поработим още малко по отношение на административната реформа. Не е толкова лесно. Наглед изглежда, че това са лесни решения. Не са лесни, защото те влекат след себе си изключително много други процеси и трябва да бъдат направени по начин, по който не само да не се наруши ритъмът на работа, а напротив - да се подобри", коментира кметът.

Коста Базитов се завръща като зам.-кмет

Портних не отрече информацията, че към екипа му се присъединява Коста Базитов. Вчера стана ясно, че бившият зам.-кмет по образованието при управлението на Кирил Йорданов се завръща в Община Варна. Очаква се той отново да заеме същия пост, но към момента все още не е съвсем ясно за кои ресори ще отговаря.

Към момента варненският кмет има четирима заместници. Тодор Иванов, който е бивш шеф на местната полиция, отговаря за сигурността и обществения ред. Пейчо Пейчев следи работата на дирекциите „Информационно и административно обслужване", „Финанси и бюджет", „Местни данъци" и „Общинска собственост, икономика и стопански дейности". Пламена Маринова контролира дирекциите „Правно-нормативно обслужване" и „Контрол и санкции". Христо Иванов отговаря за инфраструктурата като следи работата на съответните дирекции.