Вальо Бандита остава в ареста
Вальо Бандита остава в ареста / netinfo
Соченият за лидер на наркогрупировката „Монопола” Валентин Николинков, известен като Вальо Бандита, остава за постоянно в ареста. Мярката му беше наложена от Варненския окръжен съд. Николинков е обвинен за изнудване заедно с Красимир Минков. Срещу двамата има наказателно дело за рекет на Тихомир Бойчев, от когото са искали 9139 лв.

Процесът започна през август миналата година, но Николинков не се яви на нито едно от 4 заседания, припомнят от пресслужбата на съда. Съучастникът му Минков беше пуснат от ареста в края на януари. Мотивите на магистратите да го освободят бяха, че не могат да степенуват вината му преди да разпитат Николинков. Делото тогава беше върнато за доразследване на прокуратурата.

На днешното заседание съдът прецени, че има събрани достатъчно доказателства, че Вальо Бандита е упражнявал рекет и ако бъде пуснат на свобода може да се укрие. Повече от година той беше обявен за общодържавно издирване преди да бъде задържан от полицията преди 2 дни. Николинков е обвиняем и до друго полицейско дознание за изнудване, стана ясно още днес. Той може да обжалва задържането си пред Апелативния съд на 26 февруари.