Условна присъда за шест грабежа на златни накити от жени
Условна присъда за шест грабежа на златни накити от жени / снимка: Дарик Варна, архив

Нркозависим младеж беше осъден за серия улични грабежи на златни накити. С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи условно наказаниe на 23-годишния М. Алеков. След редуциране на наложеното му наказание с 1/3, той бе осъден на 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 5 години.

Алеков беше признат за виновен в извършването на общо шест посегателства над жени в централната градска част на Варна, при продължавано престъпление, в периода 16 декември 2014 г. - 28 февруари 2015 г. И в шестте случая подсъдимият набелязвал движещи се по улиците жени със златни обици, промъквал се в гръб и със сила, причинявайки болка на потърпевшите, им издърпвал накитите.

Общата стойност на отнетите от пострадалите златни обици възлиза на близо 2000 лв. Отнетото при грабежите подсъдимият продавал в различни заложни къщи.

Към момента на извършване на инкриминираните деяния 23-годишният Алеков не е бил осъждан. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.