Усилени ремонти започват в Аксаково от другия месец
Усилени ремонти започват в Аксаково от другия месец / netinfo
Изпълнение на проект за ремонт на уличната мрежа започва от началото на април в една от най-привлекателните общини във Варненска област - Аксаково. Това ще бъде логическо продължение на целите, набелязани в общинската стратегия за развитие, заяви за Дарик кметът инж. Атанас Стоилов. Ще бъдат ремонтирани 15 улици.

Целта е Аксаково да се превърне в привлекателно място за живот, бизнес и отдих, да се постигне икономически и социален напредък и да бъдат създадени условия за устойчиво развитие. Едновременно с дейностите по реализирането на проекта, общинската администрация планира да подмени и част от водопроводната мрежа и канализацията на ул. "Побити камъни".

При заявени инвеститорски намерения от страна на населението ще бъде разширена и газоразпределителната мрежа в града. От 1 април започва и реализацията на проект по "Красива България"на стойност 133 000 лева за реконструкция на училището в с. Игнатиево.

Значителни средства от общинския бюджет на Аксаково ще бъдат отделени за изграждането на две нови църкви в селата Водица и Засмяно, ще се ремонтират и гробищните паркове в цялата община. Ще бъдат възстановени парковите пространства във всички населени места, ще се изградят 2 детски площадки в Аксаково, ще бъде подменено обзавеждането в училището в града, ще се направи модернизация на детските градини, увери кметът на Аксаково.