Съветник поиска затваряне на плажа на Златните
Съветник поиска затваряне на плажа на Златните / netinfo
Докато не заработи нова пречиствателна станция, плажната ивица в курорта “Златни пясъци” да бъде затворена за летовници. Това поиска общинският съветник Веселин Данов в писмо до областния Управител Петър Кандиларов.

Пречиствателната станция в курорта е проектирана за 15 хиляди души леглова база. По време на активния сезон обаче легловата база на “Златни пясъци” достига 50 хиляди, твърди в искането си Данов, позовавайки се на цифри от заседание на Председателския съвет на курорта.

Не може да бъде построена нова пречиствателна станция, защото цялата инфраструктура е подарена на “Златни пясъци” АД при скандалната приватизация на курорта, пише още съветникът в писмото си до губернатора.

Тръбата за отпадни води и фекалии е запушена и се зауства на 500 метра в морето, а не както е по норма – на една миля. Това създава истинска опасност от епидемии и трайни увреждания на организма. Проблемът е наболял и не търпи отлагане. За него ще бъде информиран и Европейският парламент, закани се Данов.

Веселин Данов е основател на “Българска партия на справедливостта”, но влезе в местния парламент като представител на Народняшката земеделска партия "Никола Петков". Политикът се занимава и с бизнес, като притежава хотел в района на “Златни пясъци”. Данов се прочу и с участието си във VIP Brother 2, като беше първият напуснал доброволно къщата.