Смениха борда на директорите на Градски транспорт
Смениха борда на директорите на Градски транспорт / Дарик Варна, архив

Решение за освобождаване на досегашния борд на директорите на „Градски транспорт“ взеха местните депутати на днешното девето заседание на Общинския съвет. Председателят на комисията по транспорт Иван Луков даде за аргумент лошия мениджмънт на общинското дружество. Той посочи още, че е недопустимо несъгласуването на договора за закупуване на „Транстриумф“ с Общинския съвет.

Борислав Гуцанов от групата на БСП определи решението за освобождаване на борда като крайно непочтено. Според него членовете му стават жертва на политически решения и самите те не носят вина.

В изказването си пред съветниците председателят на борда Емил Данаилов заяви, че управата на дружеството не е превишила правата си, а е изпълнила всичко, което Общинският съвет е възложил. Обясненията на Данаилов не смекчиха обстановката и съветниците дадоха своя положителен вот за освобождаване на борда.

Едно от лицата в новия състав на директорите не е никак непознато. Това е досегашният прокурист на фирмата Веселин Михайлов. Другите двама души в управлението са Ивайло Иванов и Свилен Камбуров. Първият е дългогодишен вносител на известни френски автомобили, а другият е познат от експертната листа на Добромир Джиков.

Съветниците не одобриха предложението на Костадин Костадинов от „Синя Варна утре“ да се сформира работна група, която да провери дейността на фирмата през последната година, за да се изясни кой в действителност носи вина.