Един човек е починал на място, а трима са пострадали в Екопарка във Варна. Инцидентът е станал вследствие на токов удар, докато е била изграждана шатра за кетъринг. Това съобщиха от полицията.

Установена е самоличността на починалия - той е работник на 33-годишна възраст, който има дъщеря на 3 години. Това разказа майката на починалия.

"Интересуват ги само посетители, бизнес и пари. 20 киловолта ток... няма нито една табела на нито един стълб. Няма да предупредят хората. Вдигат шатри, които са по-високи от кабелите, които минават. Шатрата е била висока 5,85 м и е опряла. Ударили са ги 20 киловолта напрежение", това обясни бащата на починалия Йордан Йорданов.

Дете е с изгаряния от токов удар, след като се покачило на трафопост в Ямболско

Сигналът в полицията е постъпил около 07.00 часа. Тримата пострадали са настанени във Военноморска болница във Варна с опасност за живота.

Работниците са подготвяли т.нар. "конска поляна" в парка за събитие и са пренасяли метална шатра. Имало е ниско висящи жици с високо напрежение. По време на работата конструкцията е закачила една от жиците и ги удря ток.

Окръжната прокуратура води разследване по случая. Изясняват се фактите, причините и обстоятелствата. Извършват се огледи на местопроизшествието, установяват се и се разпитват свидетели на инцидента. Назначени са съдебно -  медицинска и други експертизи. Работата продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Това съобщиха от обвинението. Инспекцията по труда е уведомена и е започнала проверка.

Заради случая паркът е затворен.
Данаил Войков, БТА/ Агенция "Фокус"