Славчо Славов е избран за директор на Театрално-музикалния център
Славчо Славов е избран за директор на Театрално-музикалния център / Дарик Варна

Със заповед на министъра на културата Славчо Славов е избран за директор на новия Театрално-музикален продуцентски център, който беше формиран от сливането на Драматичния театър „Стоян Бъчваров” и Оперно-филхармоничното дружество. Съгласно законовите изисквания той е назначен на поста до организирането на конкурс.

Славчо Славов се казва и заместник-областният управител на Варна. Губернаторът Данчо Симеонов заяви пред Дарик, че става дума за съвпадение на имената и заместникът му няма нищо общо.

Министърът на културата се срещна днес с директорите на преобразуваните държавни културни институти, съобщиха от Министерство на културата. По време на разговора министър Рашидов отново изтъкна необходимостта от реформа в сценичните изкуства, като посочи, че Министерството на културата предлага нов начин на финансиране на държавните сценични културни институти, който ще действа с новия бюджет от 1 януари 2011 г. Предвижда се държавата да осигурява средства за всеки от тези институти веднъж на базата на единни разходни стандарти и втори път – за реализиране на творчески проекти на конкурсен принцип. Директорите ще могат самостоятелно да разпределят и да се разпореждат със средствата, които получават от Министерството на културата, от общините и от собствените си приходи.