/ МВР
"Близо 1,5 милиона лева ще бъдат вложени в обновяване сградата на дирекцията на полицията във Варна", съобщи ръководителят на проекта Десислава Цветанова, предава БТА.

Община Варна осигурява 1,2 милиона лв. за зимното снегопочистване

Средствата са осигурени от оперативна програма "Региони в растеж". Основен бенефициент е общината Варна. Партньори са МВР и Държавна агенция "Технически операции", които осигуряван финансиране от 250 500 лева.

Сградата е строена през 1932 г. и е паметник на културата, посочи Цветанова. През 70-те години на миналия век към нея са издигнати три пристройки. Проектът предвижда да бъдат подобрени енергийните им характеристики с подмяна на дограма и полагане на хидро-, паро- и топлоизолации, със запазване и обновяване на фасадните части. Ще бъдат направени и леки вътрешни ремонти.

Община Варна с награда за социална политика

Този проект ще подобри значително средата за служителите, допълни директорът на полицията старши комисар Даниел Пашов. По думите му, по време на ремонтите, които ще продължат около година, ще бъде създадена организация да не се прекъсва работната дейност.
БТА