Разбиха банда фалшификатори във Варна
Разбиха банда фалшификатори във Варна / netinfo
Трима мъже, фалшифицирали лични карти, свидетелства за управление на МПС, удостоверения и дипломи за завършено образование бяха задържани в понеделник вечерта при специализирана акция на ДАНС, съвместно с Окръжна прокуратура и Окръжна следствена служба – Варна.

В ареста с прокурорска заповед за 72 часа са Владимир Великов, на 41 г., Димитър Галев, на 40 г., и двамата от Варна, и 37-годишният Николай Неделчев от Казанлък.

При задържането са намерени и иззети осем фалшиви лични карти, 10 заготовки за печати, включително на Варненския окръжен съд и районните кметства, 150 ламинати за лични карти и удостоверения за МПС, 15 снимки на лица, множество листове с информация за лични данни, четири компютърни конфигурации, в които се съдържа информация за фалшивите документи.

Задържането е било осъществено при предаването на фалшива лична карта на посредник. Документът е бил с данни на истински човек и със снимка на варненеца Петър Ченков Ченков, който е с влязла в сила присъда като ръководител на престъпна група, укрива се от органите на правосъдието и е обявен за общодържавно издирване.