Собственици на частен имот във Варна са поставили бариера, с която ограничават достъпа на живеещите в района. Имотът се появява преди 9 месеца в междублоково пространство, но от няколко дни бариерата, която на практика загражда цялата улица, е спусната и заключена с катинар, съобщава NOVA .

Хората  там са притеснени от факта, че нямат достъп с автомобил до домовете си и според тях тази бариера възпрепятства и ползването на синята зона в района. Според Общината обаче синята зона не е засегната. 

Живеещите в кооперациите многократно са подавали сигнали и жалби до Общината, но до този момент отговорите, които са получавали, са, че текат проверки по случая.

Бариерата се появи в края на миналото лято. Притеснява ни, защото достъпът до домовете ни е прекратен. Нямаме право да преминаваме, а това е и опасно. Не могат да минават дори линейки или коли на пожарната. Няма никакво друго място за преминаване”, разказва Галина Тодорова.

Тя добавя, че преди дни е паркирала автомобила си при вдигната бариера. Колата остава заключена за часове. Нужна е била и намесата на МВР.

От Общината казват, че не са издавали разрешение за тази бариера. Синята зона не била възпрепятствана. А от местната управа не могат да решат спор от частен характер.

Повече по темата гледайте във видеото
 
NOVA