/ ThinkStock/Getty Images
Инициативата "С велосипед из Варна" събира всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия.

32-ма елитни атлети атакуват рекордите на Маратон Варна

Поводът е Европейският ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори на събитието са велоклуб "Спартак" и Община Варна. 

За целта от 10:00 до 13:00 часа затворени за автомобили ще бъдат булевардите "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк" (от катедралата "Св. Успение Богородично" до Младежкия дом).

Live.varna.bg

Всеки желаещ да участва в масовото каране на велосипеди, може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно превозно средство.  Началото е 10.00 ч. пред общината, като маршрутът предвижда потегляне в посока Катедралния храм, обратен завой до Дома на флота, след което - каране до кръстовището на бул. "Осми Приморски полк" и бул. "Цар Освободител". Районът ще бъде подсигурен от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с линейка.

Над 500 спортисти ще се включат в Маратон Варна 2019

Доброволци на велоклуб "Спартак", екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци.

За най-малките участници, ще бъде обособена отделна площадка за колелета и тротинетки - алеята пред сградата на общината.