Пребиха седмокласничка, изпортила приятелката си,  че пуши
Пребиха седмокласничка, изпортила приятелката си, че пуши / netinfo
14-годишната варненска ученичка Алесандра Киркова е била пребита около 14 часа в събота в района на Руското училище. Седмокласничката в ОУ “Васил Априлов” е била бита от десетина свои съученици. Това стана ясно по време на среща, посветена на националната програма “Работата на полицията в училищата”.

В следствие на побоя момичето е с комоцио, аркада под едното око, кръвоизлив в ухото, натъртвания на челюстта и охлузвания по тялото.

Причина за инцидента е обвинение от страна на момичето, че приятелката му пуши трева, което било споделено пред близки на пушачката.

След като я пребили, "наказателният отряд" замерил момичето със сурови яйца, а гаврата била документирана с камера на GSM.

Ден след инцидента пострадалата започнала да получава телефонни обаждания със заплахи, които продължават.

Знаем кои са извършителите. Ще вземем всички мерки за разрешаване на случая, заяви Иван Иванов, инспектор “Детска педагогическа стая” към Второ РПУ (повече за инцидента с 14-годишната Алесандра ще научите от звуковия файл).

През последната учебна година 44 варненски училища са били обхванати от Националната програма "Работа на полицията в училищата". Посетени са били 287 паралелки с ученици от първи до дванайсети клас, съобщи Анелия Станкова от сектор "Детска престъпност" в ОДП-Варна.

За работа по програмата са обучени 17 инспектори от Детска педагогическа стая. Идеята е в класните стаи да влизат и униформени полицаи, което ще има по-голям ефект при децата, добави Станкова.