Община Варна
Община Варна / www.varnacouncil.bg
Онлайн подадените декларации за облагане с данък при придобиване на имущества са 7

Над 300 души са ползвали електронните услуги на Община Варна от началото на месец март досега, съобщават от дирекция “Информационно и административно обслужване”.

 Най-големият брой е към дирекция “Местни данъци” – 292 лица са платили задълженията си през сайта за проверка (чрез виртуален ПОС), като за сравнение за февруари броят им е бил 297 лица.

По електронен път от нотариуси са подадени 12 декларация за облагане с данък върху леки автомобили - чл. 54 ал. 1 от закона за местните данъци и такси, и 18 декларации за облагане с данък върху недвижими имоти за новопостроени или придобити по друг начин имоти.

7 са онлайн подадени декларациите за облагане с данък при придобиване на имущества - чл. 49. ал.3 от ЗМДТ. 21 са издадените удостоверения за наличие или липса на задължения по закона за местни данъци и такси.

От края на месец февруари е предоставен достъп за е-услуги на община Варна през „Единен модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги“ от сайта на ДАЕУ /www.egov.bg/. През миналата седмица има заявени и извършени 2 услуги по електронен път през него за издаване на удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца и многоезично удостоверение за сключване на брак от български гражданин в чужбина, съобщават още от дирекцията.