Погребват Ева Михова при съпруга й във Варна
Погребват Ева Михова при съпруга й във Варна / снимка: в. 24 часа, архив

Погребението на Ева Михова е насрочено за тази събота във Варна. Тялото й ще бъде положено в гроба на съпруга й. Изчаква се синът й Пламен, който е от първия й брак, да се прибере от Англия, където живее, за да може да присъства на опелото на майка си. Предвидено е то да се състои в катедралата "Свето успение Богородично", пише "Стандарт".

Близките са поискали покойната да бъде положена в гроба на съпруга си, тъй като вече е изтекла година от смъртта му. "Някаква прокоба тегне върху семейството им", каза по повод вестта за смъртта й шефът на Двореца на културата и спорта във Варна Симеон Варчев, който беше близък със семейството. За последно, на 30 март, Ева събрала най-верните приятели на бизнесмена да почетат паметта му. "Тогава се видяхме с нея и останах с впечатление, че е добре", коментира Варчев.

Той си спомни, че още преди години тя се оплаквала от проблеми с черния дроб. Още днес сутринта за смъртта на Михова научил и Евгени Щерев, неин съдружник и управител на популярната верига барове "Синатра", където сред най-честите изпълнители бе българският Франк Синатра Васил Петров.

"Ева беше уникален човек, но жълтите вестници оцапаха името й", заяви с дълбоко прискърбие Щерев. Първата духовна рожба на Ева Михова във Варна е "Артеа център", в който участват личности като Любомир Левчев, Дора Бонева, Цветана Манева, Йосиф Сърчаджиев, Катя Паскалева. Няколко години поред инициира пленера "Балкан арт".