Павел Христов и кметът на район Аспарухово Калина Белмезова
Павел Христов и кметът на район Аспарухово Калина Белмезова / ГЕРБ Варна
Твърденията, които БСП, и в частност Корнелия Нинова афишират, че държавата е свръхзадлъжняла по време на кабинета „Борисов 2” са абсолютна лъжа. Това става ясно от данните на НСИ и Министерството на финансите, заяви по време на среща с жители на район „Аспарухово” кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Варна Павел Христов.

На срещата присъстваха кандидатът от листата Георги Георгиев и районният кмет Калина Белмезова.

Павел Христов на среща със симпатизанти на ГЕРБ в "Аспарухово"
ГЕРБ Варна

„Държавният дълг нараства именно при управлението на БСП и ДПС, и то близо с 10 проценти пункта отгоре. В края на 2012 г. е 16,7 %, а в края на 2014 г., след края на управлението на кабинета „Орешарски“, достига 27 на сто”, коментира Христов.
 
Разплатихме 1,2 млрд. лв. за ядрените реактори, поръчани за АЕЦ-Белене. Заради фалиралата КТБ отпуснахме 1,65 млн. лв. заем на фонда за гарантиране на влоговете, който изплати 3,7 млрд. лв. гарантирани влогове. Ако не бяха те – магистрала „Хемус” можеше да бъде построена шест пъти”, каза Христов.
 
Павел Христов апелира към жителите на "Аспарухово" да не вярват на популистките обещания на партиите, които се борят да изхарчат фискалния резерв от 14 млрд. лв. незнайно за какво. И опроверга още една лъжа, която лидерът на БСП Корнеля Нинова упорито разпространява.
 
„Г-жа Нинова обвинява ГЕРБ, че е изтеглила 16 млрд. лв. Това е част от общата финансова политика на правителството. Тези 16 млрд. лв. са заложени като възможност да бъдат ползвани при необходимост. Те не са реално изтеглени”, посочи Христов.
 
Той изтъкна, че управленската програма на ГЕРБ е съобразена с възможностите на бюджета и стратегията за намаляване на дефицита, а оттам и на дълга. В нея са добавени реалистични цифри, благодарение на успешната финансово-икономическа политика, водена от правителството на Борисов до момента. Минимална работна заплата – 650 лв. и средна работна заплата – 1500 лв. са напълно постижими цели, ако хората гласуват доверие на ГЕРБ на изборите, категоричен бе Христов.

На срещата присъстваха кандидатът от листата Георги Георгиев и районният кмет Калина Белмезова. 

Павел Христов на среща със симпатизанти на ГЕРБ в "Аспарухово"
ГЕРБ Варна

Кандидатът на ГЕРБ-Варна очерта ключовите приоритети от управленската програма. Двойно увеличение на учителските заплати в рамките на мандата, инвестииции в квалификацията и преквалификацията на преподавателите; прекратяване на порочната практика с фалшивите ТЕЛК-ове; стимулиране на тридетния модел и лишаване от социални помощи, ако децата не посещават училище; създаване на икономически зони за иновации и растеж.
 
При пълен мандат на ГЕРБ брутният вътрешен продукт на страната ще нарасне до 109 млрд. лв. Това означава реално производство, реална икономика, по-високи доходи и повече работни места”, акцентира Павел Христов. И добави, че това са стимули за връщане на младите хора от чужбина в България. 
„Варна ще се затвърди като водещ икономически регион в страната - кметовете на Варна, Аксаково, Белослав и Девня подписаха споразумение за създаване на Зона за иновации и растеж. Това е перспектива пред града, която ще го преобрази икономически и ще развие потенциала на региона многократно”.

Христов представи пред жителите на района палитрата от приоритети, които конкретно касаят Варна: укорено завършване на АМ „Хемус”; по-високи доходи и повече работни места чрез нови производства и създаване на Икономическа зона за иновации и развитие; условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество; Варна град на знанието. Инвестиции и иновации в образованието; Варна – туристическа дестинация за четири сезона; нова градска зона, пасажерски терминал, експоцентър и място за отдих и развлечение на пристанище Варна – Изток; разширяване и модернизиране на пристанище Варна-Запад; нови фериботни връзки; ново рибарско пристанище; изграждане на газов хъб „Балкан”; модерна спортна инфраструктура и подобряване на условията за спорт в училищата.

Хората повдигнаха въпроса за ремонта на Аспарухов мост. Кандидатът за народен представител Павел Христов коментира, че кабинетът „Герджиков” е спрял процедурата за ремонта и увери, че: „Ако на 26-и март гласувате доверие на ПП ГЕРБ, ремонтът на моста ще продължи”.

Оставихме магистрала „Хемус” в готовност с двата лота от Белокопитово и от Ябланица. Незнайно защо държавата не ги процедира, заключи Христов.