По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът определи постоянен арест за мъж на 33 години, обвинен за държане на наркотици с цел разпространение и отглеждане. Това съобщиха от обвинението.

Той е задържан за срок до 72 часа, след като на 18 септември е разкрита високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Тя се помещавала в стара стопанска постройка в село Млада гвардия като там имало и съоръжения за добиване на марихуана и подготовка за разпространението й.

При спецоперация: Задържаха двама души с дрога в София (СНИМКИ)

Оранжерията била снабдена с генератори за електрическа енергия, с осветителни тела и овлажнители за въздух, с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко необходимо за отглеждането на растенията. От мястото били иззети около 1000 стръка коноп в различен стадий на растеж, както и над 2 кг суха тревиста маса.

След като съдът изслуша доводите на прокуратурата, прецени, че искането за налагане на постоянен арест спрямо 33-годишния мъж е основателно. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.